Effektivisera din träning!

 Märker du att du inte får resultat? Lär dig att effektivisera din träning.
 
 
  • Utmana dig själv: Ja, det är lättare att köra på i det tempot man är van vid, men om du vill få ut som mest av ditt träningspass gäller det att du ständigt utmanar dig själv. Är du van vid att springa på hastighet 9? Öka till 11. Är du van vid att springa 3 km? Ge dig fan på att springa 5 km och ge kroppen en utmaning. Höj vikterna vid varje pass och känn hur du blir starkare och starkare. Brukar du göra 100 situps? Kör 150 och bestäm dig för att du varje pass ska öka med 50. Detta kräver en mental positiv inställning. Istället för att gå in med inställningen att du inte orkar eller inte klarar mer, bestäm dig för att JO, du kan, du SKA klara detta. Föreställ dig ditt mål framför dig när det blir som jobbigast och peppa dig själv hela vägen. Träning ska vara jobbigt och huvudet ger upp innan din kropp gör det, så fortsätt kämpa!
  • Strunta i snacket: Snacka skit med polarna kan man göra före eller efter träningen, men under gäller det att vara fokuserad på vad som ska göras, hålla ett högt tempo och svettas. Om man kan diskutera saker under ett träningspass så tränar man inte hårt nog. Känner du att din kompis inte kan sluta snacka, byt träningspartner eller träna själv. På gymmet ska man träna, inte fika.
  • Ha en plan under ditt pass: Om man inte vet vad man ska träna blir det lätt att man strosar runt på gymmet och ödslar tid. Gör upp ett träningsschema och bestäm dig för några övningar du ska göra under varje pass, så att du har en plan. Är maskinen upptagen så kan du snabbt ta dig till nästa övning. Håll även ett högt tempo under träningen och ha inte för långa pauser mellan övningarna/seten. Detta effektiviserar din träning en hel del!
  • Ha peppande musik i öronen: Många blir mycket mer effektiva och taggade om dom har grym musik i öronen under sitt träningspass. Skapa en grym spellista som får dig att orka det lilla extra på gymmet!
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0